Uvjeti korištenja

Korištenjem internetskih stranica Središnjeg kataloga službenih dokumenata RH Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati s ovim uvjetima korištenja te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju.

Internetske stranice omogućavaju pristup javnim službenim dokumentima i informacijama Republike Hrvatske. Naš je cilj objaviti što cjelovitije, točnije i ažurnije informacije. Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva zadržava pravo izmjene sadržaja i uvjeta korištenja internetskih stranica Središnjeg kataloga službenih dokumenata RH bez obveze prethodne najave te nije odgovoran za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.  
Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva ne snosi odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu koja je nastala upotrebom ovih stranica. Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja je na bilo koji način vezana uz korištenje stranica od strane korisnika bilo uporabom ili zlouporabom sadržaja, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom sadržaja stranica. Odricanjem od navedene odgovornosti Središnjem državnom uredu za razvoj digitalnog društva nije cilj smanjiti odgovornost za njegovo postupanje u skladu sa zakonskim propisima.
Također, ne možemo zajamčiti pouzdanost i ažurnost informacija koje potječu iz vanjskih izvora a nalaze se na ovim internetskim stranicama. Informacije na ovim internetskim stranicama mogu sadržavati poveznice na internetske stranice koje su izvan nadzora službi Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva i za koje ne možemo prihvatiti odgovornost.
Informacije objavljene na ovim stranicama općeg su karaktera i kao takve nisu namijenjene specifičnim svrhama. Stoga se ne mogu smatrati stručnim ili pravnim savjetom.
Poduzimamo sve kako bismo ograničili smetnje prouzročene tehničkim pogreškama. Ukoliko do takvih smetnji ipak dođe, ne možemo jamčiti da naša usluga neće biti prekinuta ili otežana. Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva ne prihvaća odgovornost u slučaju otežanog prijenosa podataka uslijed različitih internetskih mreža ili neusklađenosti zbog korisnikova mrežnog preglednika. Ukoliko nam se ukaže na pogreške, pokušat ćemo ih što prije ispraviti.

Informacije za ponovnu uporabu na stranicama Središnjeg kataloga službenih dokumenata RH Središnjega ureda za razvoj digitalnog društva dostupne su korisnicima bez ograničenja i za slobodnu uporabu uz Otvorenu dozvolu. Otvorena dozvola omogućava korisniku svaku uporabu informacija na koje se odnosi, uključujući prostorno i vremenski neograničeno, besplatno, neisključivo i osobno pravo uporabe informacija koje su predmet dozvole.

Otvorena dozvola odnosi se i na sadržaj i na strukturu predmetnog skupa podataka koji predstavlja informacije javnog sektora, kao i na metapodatke koji se odnose na predmetne informacije.

Dopušteno je stavljati poveznicu internetske stranice Središnjeg kataloga službenih dokumenata RH kao i poveznicu Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva na druge stranice.

Kako bi posjet ovim internetskim stranicama bio što ugodniji, funkcionalniji i praktičniji, ove internetske stranice spremaju na vaše računalo određenu količinu informacija, takozvanih cookies (kolačići).

Upoznajte se s uporabom kolačića.